🌱 Kom je buiten spelen? 🌱
β€˜t Stekje staat voor opgroeien met de natuur als leidraad. Buiten spelen in de natuur kan bij β€˜t Stekje niet ontbreken, want buiten is zoveel te ontdekken en beleven! Daarom wordt de tuin een veilige plek voor de kindjes om zich te ontwikkelen. In de tuin zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt, zoals touw en hout.
βš“οΈ AY AY KAPITEIN! πŸ΄β€β˜ οΈ
Voor alle stoere piraten die bij β€˜t Stekje willen spelen, is er in de tuin nu ook een piratenboot-zandbak aanwezig. Laat dat fantasie spel maar beginnen!
Ik kan me nog goed herinneren hoe geweldig ik het vroeger vond om met zand te spelen. Urenlang kon ik me vermaken met wat zand, een schepje en een emmertje. Daarom kan een zandbak bij β€˜t Stekje zeker niet ontbreken!
Naast dat spelen met zand gewoon hartstikke leuk is, oefent je kindje hierdoor ook zijn of haar fijne motoriek. Daarnaast kunnen kindjes met het zand en het water uit de modderkeuken allerlei vormen maken en dat prikkelt de fantasie van de kleintjes.
🌳 Klim en klauter je groot! 🌳
Naast dat de kersenboom heerlijke kersen geeft, wordt deze boom dΓ© plek om te oefenen met de grote motoriek. Hoe? Nou, door lekker te schommelen, klimmen en klauteren. Hier zijn namelijk een houten schommel en een klimtouw te vinden, gaaf toch?!
πŸ’ Snoepen uit de tuin πŸ’
Bij β€˜t Stekje eten we met de seizoenen mee. Niet alleen uit de biologische supermarkt, maar ook uit onze eigen tuin! De kersenboom geeft dit jaar weer heerlijke kersen om van te smullen. Ook hebben we verse munt in de tuin, heerlijk om thee en fruitwater van te maken. Ook aardbeien, druiven, gele frambozen, blauwe bessen, aubergines, paprika’s ,komkommers en tomaten groeien in overvloed.
Naast het fruit uit de tuin van β€˜t Stekje, eten we ook uit de tuin van mijn ouders. Zij hebben een grote boomgaard met fruitbomen, waar we lekkere appels, peren en pruimen van krijgen. Jammie!
😴 Slapen in de buitenlucht 🌳
Het dubbele buitenbed, waar kindjes heerlijk in de buitenlucht kunnen slapen. Klik op de foto voor meer informatie over buiten slapen bij ’t Stekje.
πŸ’€ Slaapkamer binnen πŸ’€
Binnen zijn ook twee bedjes aanwezig, waar de kindjes heerlijk kunnen slapen. In de slaapkamer kan altijd een raam open op kiepstand voor frisse lucht. Er hangt een verduisterend rolgordijn, zodat de slaapkamer donker gemaakt kan worden. Ook hangt er een muziekdoosje met rustgevende muziek en kan er geslapen worden met White Noise. Slapen maar!
Zazie heeft bijna alle worteltjes op en een heel flesje op! Nu speelt ze lekker met de blokjes πŸ₯°
πŸ¦•De speelruimte 🧸
In de speelruimte maak ik zoveel mogelijk gebruik van rustige tinten. Groene en roze pasteltinten worden gecombineerd met natuurlijke materialen, wat zorgt voor een fijne sfeer.