Huisregels

Openingstijden

Kinderopvang ’t Stekje is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. De openingstijden zijn van 08.00 uur tot en met 18.00 uur. Er wordt met breng- en ophaaltijden gewerkt ten behoeve van de rust op de groep. Brengen is mogelijk tussen 08.00 en 09.00 uur en ophalen mag tussen 17.00 en 18.00 uur.

Verandering ophaalpersoon

Wordt uw kindje door iemand anders opgehaald? Laat dit in de ochtend tijdens het brengen even weten! Als ik niet op de hoogte ben, wordt er telefonisch contact met u opgenomen voor overleg.

Minimale afname

U neemt altijd een gehele dag opvang af van 10 uur per dag, dus ook als u later brengt of eerder ophaalt. De minimale afname van opvang is één dag per week.

Incidentele opvang

Heeft u, naast uw contracturen, incidenteel een extra dag opvang nodig? Dit kunt u aanvragen via WhatsApp. Dit is enkel mogelijk wanneer het maximaal aantal kinderen die dag nog niet bereikt is en het ratio dit toelaat. Incidentele opvang moet schriftelijk bevestigd zijn door de gastouder.

Beëindiging contract

Wilt u de opvang bij ’t Stekje stopzetten? Dit kan enkel schriftelijk. U heeft één maand opzegtermijn. Opvang wordt onmiddellijk beëindigd door de gastouder als uw betalingsgedrag niet volgens afspraak is.

Wen ochtend

Kindjes die voor het eerst naar ’t Stekje komen, mogen een gratis ochtend wennen. Zo kan uw kindje wennen aan de nieuwe gezichten, nieuwe geluiden en andere prikkels. Een wen ochtend start om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur. Wilt u gebruik maken van een wen ochtend? Laat dit dan vóór het intake gesprek even weten. Een wen ochtend is enkel mogelijk op dagen dat het maximale kindaantal nog niet bereikt is. Het is mogelijk om de start van de opvang een week te verschuiven, zodat een wen ochtend mogelijk is.

Tarieven

In 2025 kost opvang bij ’t Stekje €8,00 per uur, per kind. Kinderopvang ’t Stekje is aangesloten bij gastouderbureau VIP. Hierdoor is het mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst (LRK nummer: 318120136). Per maand betaalt u als gezin €45,00 aan begeleidingskosten aan VIP. Dit is ongeacht het aantal kinderen en het aantal uren opvang die u afneemt. Wilt u de hoogte van uw kinderopvangtoeslag berekenen? Dit kan via www.toeslagen.nl. Dit tarief is inclusief vers en gevarieerd aanbod van fruit, brood en broodbeleg, gezonde tussendoortjes, gezond drinken en overige verzorgingsproducten. Bovenstaand tarief is exclusief luiers, flesvoeding, afwijkende voeding en afwijkende verzorgingsproducten (bijvoorbeeld bij allergieën).

Vakantie en sluitingsdagen

Kijk hier voor de sluitingsdagen van Kinderopvang ’t Stekje. Tijdens deze sluitingsdagen betaald u niet voor opvang (met uitzondering van de hieronder genoemde nationale- en christelijke feestdagen*). Gaat u zelf op vakantie of komt uw kindje om een andere reden niet spelen? Dan betaald u de opvang door. Meldt uw kindje tijdig af, zodat eventueel andere kindjes kunnen komen spelen. Het is niet mogelijk om deze dagen in te halen.

*Tijdens de volgende nationale- en christelijke feestdagen is de opvang elk jaar gesloten: nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, koningsdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, eerste kerstdag en tweede kerstdag. U kunt tijdens deze dagen geen gebruik maken van opvang. Als een reguliere opvangdag op een van bovenstaande feestdagen valt, worden de uren doorberekend.

Ziekte

Als uw kindje ziek is, is het voor uw kindje beter om thuis te blijven. Kinderen die ziek zijn mogen niet worden opgevangen om besmetting te voorkomen. Laat uw kindje thuis bij kinderziektes, koorts (vanaf 38 graden Celsius) en/of diarree. Laat mij via een WhatsApp bericht even weten als uw kindje ziek is. Blijft uw kindje ziek thuis, dan kunt u (indien het kindaantal het toelaat) deze dag op een ander moment inhalen. Inhalen van een ziektedag kan binnen één week na de ziektedag, daarna komt de ruilmogelijkheid te vervallen. Als uw kindje op de opvang ziek wordt, wordt u gebeld met een ophaalverzoek. De overige uren kunnen helaas niet ingehaald worden.

Medicatie

Het is mogelijk om medicatie toe te dienen bij ’t Stekje indien er een verklaring ondertekend is. U draagt zelf de verantwoordelijkheid. Voor meer informatie, lees het protocol toedienen medicatie. Klik hier voor het toestemmingsformulier toedienen medicatie.

Hygiëne

Omwille van de hygiëne worden er binnen geen schoenen gedragen. Dit geldt voor iedereen die de opvang binnen komt. Bij de deur staat een mand voor de schoenen van de kinderen. Voor ouders / verzorgers zijn er overschoenen aanwezig. Zo blijft de vloer vrij van straatvuil voor onze kleine kruipers. 

Gebruik buitenbed

Bij ’t Stekje kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om uw kindje in de buitenlucht te laten slapen. Als u hiervoor open staat, dient u een verklaring te tekenen. Meer weten over het slapen in de buitenlucht? Klik dan hier.

Handtekening akkoord vraagouder:

Datum: