Natuurlijke opvang in een huiselijke omgeving
Bij Kinderopvang ’t Stekje groeien kindjes op met de natuur als leidraad. In de natuur valt volop te ontdekken en te beleven. Ik bied u de mogelijkheid om uw kindje te laten slapen in de buitenlucht. Dit kan in het dubbele buiten bed, die volledig gekeurd is volgens de normen van de kinderopvang. Binnen is ook een slaapkamer aanwezig. De opvang is gevestigd in de aanbouw van mijn woonhuis, in het prachtige, glooiende landschap van Eys. De ruimte straalt sfeer en rust uit, waarmee ik de kindjes een tweede thuis wil geven. Daarnaast is er een afgesloten stuk tuin gerealiseerd voor de opvang, waar de kindjes heerlijk kunnen ravotten en ontdekken! Ook gaan we regelmatig erop uit in de natuur met de bolderkar of elektrische bakfiets, wanneer de groepssamenstelling dit toelaat.

Natuurlijk en open einde speelgoed

Duurzaamheid vind ik erg belangrijk. Daarom zijn veel producten uit de opvang tweedehands. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals stof, hout en natuurrubber. Ook is er flink geïnvesteerd in open einde speelgoed, waaronder de merken Grimms en Grapat. Open einde speelgoed heeft geen einddoel, waardoor het materiaal veelzijdig ingezet kan worden en de fantasie van de kinderen prikkelt. Een houten plankje kan bijvoorbeeld een telefoon zijn, maar ook een bord.

Montessori

Binnen in de speelruimte zijn verschillende Montessori materialen aanwezig. Zo zijn er open, houten kasten waar kindjes zelf het speelgoed kunnen pakken dat zij interessant vinden. Het speelgoed in deze kasten rouleert per week, zodat het aanbod interessant blijft. Ook zijn er voor de fysieke uitdaging een klimboog, een klimdriehoek, een lage glijbaan een Wobbel en Stapelstein aanwezig. Als het slecht weer is en de kinderen hebben behoefte aan klimmen en klauteren, kunnen deze materialen klaargezet worden. Kinderen worden ook aangemoedigd om mee te helpen met de dagelijkse dingen, zoals het smeren van hun eigen boterham, fruit snijden (met een veilig Montessori kindermes), de tas mee uitpakken, poetsen na het eetmoment, etc.

Gezonde voeding
De maaltijden die vanuit ’t Stekje verzorgd worden, zijn gezond en verantwoord. De producten zijn puur en biologisch, met zo min mogelijk toegevoegde suikers en conserveermiddelen. Zo leren de kindjes dat gezond en puur eten ook lekker kan zijn, wat ook weer goed is voor de natuur. Er wordt gegeten met respect voor de natuur: de meeste producten zijn vegan. Er wordt sowieso geen vlees gegeten in de opvang.

Viert uw kindje een feestje bij ’t Stekje? Zou u dan rekening willen houden met het gezonde voedingsbeleid? Traktaties die niet in het gezonde voedingsbeleid passen, worden met de kindjes mee naar huis gegeven. We proberen zoveel mogelijk gezamenlijk te eten, zodat we er een groepsmoment van kunnen maken. Een groot voordeel hiervan: zien eten, doet eten.

Bij Kinderopvang ’t Stekje zit ieder kind op z’n plekje
Het kind staat voorop bij Kinderopvang ’t Stekje. Ik vind het belangrijk dat kindjes zichzelf mogen zijn. Ieder kind is uniek en krijgt unieke, persoonlijke aandacht. Ik sluit aan bij het kind op een manier die voor hem of haar prettig is en ik pas spelmateriaal aan op de behoeften van uw kind. Daarnaast neem ik écht de tijd om van u te horen hoe het met uw kindje gaat en probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de structuur van thuis. Een belangrijk onderdeel van de dag is het bewust, maar kort afscheid nemen van de papa’s en mama’s. Door hier een momentje van te maken, leren de kindjes bij ’t Stekje dat u weg gaat, maar ook altijd weer terugkomt.

Structuur en regelmaat
Elke dag is anders. Om een veilig gevoel te creëren, is er bij ’t Stekje een dagstructuur. Door de dagstructuur wordt een dag bij ’t Stekje overzichtelijk voor de kindjes en weten ze waar ze aan toe zijn. Omwille van de rust op de groep vraag ik aan u om uw kindje te brengen vóór 09.00 uur en te halen na 17.00 uur. Zo kunnen alle kindjes meedoen in het dagritme en bewaken we samen de rust op de groep. Mocht u toch een keer brengen of halen op een andere tijd? Laat dat dan even vooraf aan mij weten, zodat ik daar rekening mee kan houden!

Over mij
Mijn naam is Lisanne de Preter, geboren in 1997 in het Brabantse Eindhoven. Van jongs af aan wist ik al wat ik wilde worden: juf! Deze droom heb ik kunnen verwezenlijken, door Pedagogiek te gaan studeren aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Direct na deze opleiding ben ik gaan werken in de kinderopvang. En wat een energie krijg ik hiervan! Met kindjes om me heen voel ik me pas echt compleet. Na drie jaar in de kinderopvang gewerkt te hebben, wist ik het zeker: het is mijn droom om voor mezelf te beginnen als gastouder. En nu komt deze droom uit, in het prachtige Eys! Waar ik samen met mijn man Luuk, onze dochter Noor en onze Labradoodle Joep woon.

Sfeerimpressie

Wilt u meer zien van ’t Stekje? Klik hier voor een sfeerimpressie!